27 de diciembre de 2013

EL PRIMER ESPERMATOZOU ROBÒTIC


Científics de l'Institut de Nanosciencias integratives en Dresden , Alemanya , han creat el primer espermatozoide robòtic amb l'esperança que pugui ser utilitzat per guiar espermatozoides individuals a l'òvul o per administrar dosis específiques de medicaments en parts selectes del cos .

L'equip d'investigadors , liderat per Oliver Schmidt , van obtenir els espermatozoides Cyborg combinant esperma de toro amb diminuts tubs ( de 50 micres de llarg per 5 a 8 micres de diàmetre ) de metall magnètic . Com que una extremitat dels tubs era més estreta que l'altra , els espermatozoides que entraven dins d'ells es quedaven atorados , però amb els seus flagels lliures , permetent moure juntament amb el tub .







Per controlar l'orientació dels espermatozoides dins dels microtubs , els científics van utilitzar imants . Mitjançant camps magnètics externs , van poder guiar la direcció dels microscòpics robots . D'acord amb Schmidt , els espermatozoides són un transport ideal per a medicaments , ja que són inofensius per al cos i poden nedar a través de líquids viscosos sense necessitat de força artificial com un motor .



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Moltes gràcies per contribuir!