7 de abril de 2013

EL "CLOUD COMPUTING" ES POT CONVERTIR EN UNA EINA PERILLOSA PER A L'EMPRESA?


Cada cop més ens estem familiaritzant amb el terme Cloud Computing; és a dir, en l'entorn digital de treball on es possible emmagatzemar diferents tipus de contingut (o, fins i tot, aplicacions) sense tenir que disposar d'una infrastructura pròpia, una seu social empresarial... que ho mantingui.

La possibilitat d'utilitzar serveis  a la Xarxa sense disposar de l'estructura necessària que fa falta per tal de mantenir i oferir aquest tipus de servei--- com ara Dropbox, Gmail, Evernote...---. Així doncs, l'usuari no necessita disposar d'un servidor per tal d'emmagatzemar la seva informació, o suportar costos innecessaris en software ofimàtic... D'allò s'encarreguen la plataforma--- Google...---, oferint als seus clients un servei de cloud computing que els permeti, amb pocs recursos, obtenir un benefici que d'una altra manera només les persones o les grans coorporacions amb grans recursos econòmics podrien duur a terme.

Però... quin benefici pot aportar el cloud computing  a l'empresa?


  • La rapidesa: si fos necessari realitzar un desenvolupament complert d'una aplicació o d'una plataforma; una empresa necessitaria un pressupost i molts mesos de treball, mentres que mitjançant dels serveis del cloud computing, només necessita uns pocs dies. Això és molt útil per un emprenedor on-line que pot utilitzar plataformes, com ara: Prestashop o OsCommerce.
  • L'estalvi. No és necessari ni la instal·lació, ni l'adquisició del producte, ni el personal tècnic... Totes aquestes partides encareixen les partides pressupostàries, a més del cost dels dispositius mòbils i portàtils...


El fet que els desenvolupament de les empreses de cloud computing comptin amb professionals molt qualificats, importants pressupostos i grans infrastructures; permet crear productes on-line més potents i millorats (i actualitzats). D'aquesta manera, aporten moltes avantatges enfront a un desenvolupament individual, permetent una major adaptabilitat, control de la informació i fiabilitat per ser més estables i presentar menys errors, degut al seu nivell d'exigència.

El seu caràcter d'estructura multiusuari (on tots els usuaris d'un mateix compte) es beneficien del mateix tipus d'aplicacions, comparteixen informacions, permet el treball descentralitzat i a qualsevol hora del dia i en qualsevol punt del planeta on es disposi de connexió a Internet. 

Per altra banda, el fet de què un treballador d'una empresa abandoni l'organització pot constituir un risc de fuga d'informació que pot ser una autèntica catàstrofe per a l'empresa. Per tant, a l'hora de què s'implanti el sistema de cloud computing  a l'empresa, cal disposar, abans de posar-lo a l'abast del treballador  minimitzar els riscos de privacitat: és a dir, abans de què els processos migrin al núvol convé qüestionar-se és realment necessari que totes les dades d'una organització empresarial passin a estar a disposició de tots els treballadors? És realment necessari que totes les dades de l'organització passin a estar al núvol? Evidentment,  la resposta més òbvia d'aquesta darrera qüestió és que sempre s'ha de fer un backup en un dispositiu extern!!!!!





No hay comentarios:

Publicar un comentario

Moltes gràcies per contribuir!