7 de abril de 2013

LA REVOLUCIÓ DELS SOCIAL MEDIA EN LA SOCIETAT ACTUAL.


Ja hem vist que els Moviments Socials recents han gestat la seva pròpia revolució  en les Xarxes Socials, arribant a convertir-se en nomenar-se  REVOLUCIÓ 2.0.  En el següent vídeo veureu quin és l'impacte real i actual dels SOCIAL MEDIA:







Si continuem analitzant la importància del rol d'Internet i les Xarxes Socials per duur a terme la protesta social contemporània i del futur, convé evitar: tant les posicions escèptiques que infravaloren la seva importància estratègica com a tecno-optimismes exagerats que tendeixen a sobredimensionar la capacitat de la Xarxa, obviant els seus límits i, més en general, obvien les dificultats reals consustancials a la mobilització de les masses que es duen a terme mitjançant els mitjans.
El blog de l'Antonio Gutíerrez-Rubi ens exposa aquesta rellevància de les Xarxes Socials ( Sin las Redes Sociales este tipo de revolución no habría sido posible, quizás otra: más larga, más dolorosa, con más costes en vidas humanas ). Per tant, la vertadera causa de les revoltes, les protestes ... són les fatals condicions de vida que la societat actual está visquent: la vertadera espurna que les va encendre!!!

Els Moviments Socials de la Xarxa com a forma de comunicació, difusió i convocatòria de les seves activitats, com totes les altres revoltes que hi ha hagut al llarg dels temps.

No cal enrocar-nos en les lluites de principis del segle XXI, actualment les Xarxes Socials també són 
la crida de protestes contra l'actual sistema:


  • Ada Colau y els seus seguiments per Twitter per lluitar per un habitatge digne.










  • La campanya electoral del President Obama de 2008 a YouTube, Facebook....






Aquests alguns exemples de com la Xarxa forma part dels nous canals de comunicació, difusió i convocatòria de les activitats; una difusió de les activitats que els moviments duen a terme, el poder de convocatòria social i global que comporten, d'articulació d'activitats a nivell internacional utilitzant les facilitats de les eines digitals. Tot i que encara no podem afirmar que hi hagi una uniformitat en aquesta globalització digital, en aquesta aldea global. 

Per finalitzar aquest post, vull exposar unes paraules d'en Manuel Castells, ( La wikirevolución del jazmín, La Vanguàrdia, 29/01/2011):   la autocomunicación de masas [...] Podemos hablar de "wikirevolución. O sea, de una revuelta congenerada sin estrategia central, por la simple indignación de miles de jóvenes dispuestos a arriesgar sus vidas. No tanto, como se ha escrito, por el efecto de la revelación de cables estadounidenses por Wikileaks sobre la corrupción del régimen.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Moltes gràcies per contribuir!