16 de marzo de 2012

Els hackers ataquen de nou!


L'empresa de seguretat SplashData ha confeccionat una llista amb les contrasenyes més utilitzades a Internet. Aquesta llista està plena de seqüències i paraules simplistes. Si la contrasenya coincideix amb alguna d'elles, millor que la canviïs ara mateix. T'expliquem per què!



Obrir-se un compte o un perfil per poder gaudir d'alguna xarxa social, per comprar un article o per poder accedir a tot el contingut d'una web és una mica del més habitual avui en dia. I per a això, sempre cal crear un nom d'usuari i introduir una contrasenya. És normal que la gent utilitzi el mateix àlies per diferents pàgines (una abreviatura del seu nom real, una adreça de correu electrònic ...) perquè no se li oblidi. És una cosa comprensible. Però el que no és acceptable és mantenir el mateix password per a diferents llocs, cosa que lamentablement passa amb massa freqüència.


L'empresa especialitzada en seguretat informàtica SplashData acaba de publicar una llista amb els password més utilitzats pels nord-americans. Per fer-la, s'han basat en tota la informació que durant 2011 van robar els hackers de diverses bases de dades i que més tard van penjar a Internet.

1. password2. 1234563. 12345678
4. qwerty
5. abc1236. monkey7. 12345678. letmein9. trustno110. dragon


Encara que la llista de SplashData només està formada per contrasenyes utilitzades per nord-americans, segur que molta gent d'altres països les utilitzen també. Sobretot les cinc primeres. Si aquest és tu cas, el millor és que la canviïs ara mateix: abans d'utilitzar qualsevol sofisticat programari per hackejar comptes, els delinqüents teclegen aquestes contrasenyes per veure si hi ha sort. I lamentablement, moltes vegades encerten.

La contrasenya perfecta.


Segons experts de la Universitat de Geòrgia recomanen que les contrasenyes tinguin una longitud d'almenys 12 caràcters, continguin lletres, números i símbols, i s'intercalin majúscules i minúscules. El motiu que esgrimeixen és que un delinqüent trigaria ni més ni menys de 180 anys a descobrir-la.L'inconvenient és que tan endimoniada cadena de símbols resulta complicada de recordar. Però hi ha un truc per crear un super password que no sigui fàcil d'oblidar. Primer, recordem el títol de la nostra pel · lícula favorita. Per exemple, "L'arbre de la vida". Ens vam quedar amb les primeres síl · labes i posem les vocals en minúscula i les consonants en majúscula: elaRDeLaVi. Finalment, com ja tenim 10 caràcters, intercalem un símbol i col · loquem un nombre on més ens agradi. La cosa quedaria així: elaR @ DeLaVi2. Tenim una contrasenya inexpugnable i que podem recordar de forma senzilla. Fàcil, oi?



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Moltes gràcies per contribuir!