14 de marzo de 2012

Publicar en digital

Avui ha sortit una notícia que ens fa pensar com està canviant el món editorial:després 244 anys d'història, l'Enciclopèdia Britànica deixarà d'editar en paper, segons ha informat la mateixa companyia. És més un començament que un final" assegura l'empresa en la seva pàgina web, des de la qual convida a consultar, de forma gratuïta durant una setmana, la seva versió online. A partir d'ara l'editorial se centrarà en l'edició digital de l'enciclopèdia i en la producció de llibres escolars.




L'última edició de l'enciclopèdia serà, per tant, la de 2010. The New York Times compte que d'aquesta última edició només s'han venut 8.000 exemplars (el seu preu actual és de 1.395 dòlars). Segons el diari, les vendes del producte van aconseguir el seu cim als EUA el 1990, amb 120.000 unitats venudes. Avui, els beneficis de l'empresa per la venda d'enciclopèdies suposen menys de l'1% del total, mentre que el 85% dels guanys arriben a través de la distribució de llibres escolars. Segons la companyia, la resta dels beneficis provenen de les subscripcions a la web.
 
 
Després de llegir la sorprenent notícia,  exclamem: És una mort anunciada! Però cada dia veiem com proliferen els gadgets (IPads, Tabletes, E-Books...) que ens permeten descarregar-nos una multitud de documents penjats a la Xarxa. 

En aquesta Taula Comparativa de Plataformes, formats y prestacions de documents on-line es pot apreciar el creixement exponencial de les publicacions en digital que van cada cop més en augment.
 
 Però, quines eines necessito per publicar en digital?




Com publicar en CSS?
 




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Moltes gràcies per contribuir!