14 de marzo de 2012

Anonymous vs. AnonyUpload

Tots coneixem al grup hacktivista Anonymous - el que no, hauria de conèixer-lo - per les seves intervencions, llegiu atacs de denegació de servei i altres igualment interessants, sobretot en els últims temps. Fa uns dies va poder llegir en alguns mitjans que, com a resposta al tancament de MegaUpload, Anonymous estava per obrir AnonyUpload que a diferència del primer seria totalment FREE i anònim. L'interessant, i el que va despertar la polèmica, és que demanava "donacions" a través de PayPal. El millor és que prometia servidors a Rússia, res més lluny de les sufocants lleis "americanes", però PayPal funciona amb les lleis nord-americanes ... (sembla que les donacions es faran via Bitcoin).






Passats els dies i en esclatar la polèmica, Anonymous va sortir a desenganxar-se de AnonyUpload, i no només això, sinó que també va advertir que podria tractar d'una estafa (SCAM). AnonyUpload no va trigar a contestar i es va defensar aclarint que no és SCAM, però de moment estaria demorada la seva aparició.

En aquests dies, amb el tancament de MegaUpload, he escoltat coses com "s'ha acabat Internet" o "ara per què vull Internet" i la veritat és que el tancament de MU i les futures lleis SOPA i PIPA han canviat i canviaran no només les regles de joc, sinó també la mida del tauler (fent un paral · lelisme amb els escacs). Internet és molt més que baixar pel · lícules, i tots hauríem saber-ho (bé, ja se que ho saben), però vull dir que aviat, si més no ho esperem, estarem baixant de tot ja sigui de AnonyUpload o d'altra banda, i la SOPA la hauran de prendre altres, i la PIPAja saben on va a acabar.

El cas Wikileaks va encendre la metxa en el grup. Es van declarar enemics dels enemics de Wikileaks i van tombar a tots els que van negar el seu suport a Julian Assange, com Visa, Mastercard, PayPal o Amazon.

Al principi només realitzaven les seves accions a Internet:provocaven la caiguda de servidors, portaven a terme diferents atacs informàtics i difonien dades importants mitjançant els de la Xarxa. Aquestes activitats continuen actualment, però des de fa poc més d'un any, sobretot després de la cerimònia dels Premis Goya de 2011, la seva presència als carrers ha estat molt més habitual, almenys la dels seus caretes:


A cada manifestació o protesta durant l'últim any s'han pogut veure a moltes persones lluint la màscara de Guy Fawkes, i encara que moltes d'elles segurament no formin part del moviment, se senten representats per les reivindicacions del col · lectiu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Moltes gràcies per contribuir!